Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

AK “Sloboda-Tehnograd”: Osvojena titula ekipnog prvaka BiH u krosu

Preuzmite sliku

U subotu se u Prnjavoru održalo “Državno prvenstvo u krosu” na kome je nastupila ekipa AK “Sloboda-Tehnograd”.

  • U muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenje se odvijalo u kategorijama dječaka/djevojčica, mlađih juniora i juniora/ ml. juniorki i juniorki, te seniora i seniorki.

    AK “Sloboda-Tehnograd” u muškoj konkurenciji odbranila je titulu ekipnih prvaka BiH u krosu za 2016. godinu, dok je ženska ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” osvojila titulu viceprvakinja BiH za 2016. godinu.

    U muškoj konkurenciji u kategoriji dječaka AK “Sloboda-Tehnograd” osvojila je I mjesto, ekipa juniora je osvojila IV mjesto, dok su seniori zauzeli drugo mjesto.

    U ženskoj konkurenciji ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” osvojla je II mjesto u sveukupnom plasmanu ostvarivši II mjesto u kategoriji djevojčica, I mjesto u kategoriji mlađih juniorki i juniorki, te su u konkurenciji seniorki ostale bez plasmana.

    Ovo takmičenje je ujedno bilo i izborno za nastup atletske reprezentacije BiH u krosu koje će se narednog vikenda održati u Srbiji, gdje je selektor ženske atletske reprezentacije Dragomir Čabrilo u sastav juniorske ekipe uvrstio Mubinu Hasanbašić, a u seniorsku ekipu Rahimu Zukić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje