Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ajla Paradžik: Ponosni smo, plasmanom na EP smo započeli bolju priču

Preuzmite sliku

Ajla Paradžik, članica Odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazala je kako su emocije zbog plasmana na Evropsko prvenstvo još uvijek pomiješane. Čestitke još uvijek stižu, a sva podrška koju dobijaju, dodatni su podsticaj za njihovu borbu.

“Emocije su još uvijek pomiješane. Još se pitamo da li smo uspjele da to učinimo. Nakon dugo godina odricanja, rada, truda, uspjeli smo da ostvarimo taj historijski plasman na Evropsko prvenstvo. Svi smo jako sretni i ponosni zbog toga”, kazala je.

Navodi kako je bilo malo čudno igrati pred publikom nakon 14 mjeseci.

“Meni je mnogo drago što se sinoć arena napunila, što je bilo puno ljudi koji su došli da nas podržavaju. Velika zahvalnost i za BH Fanaticose”, istakla je.

 • Paradžik kaže da ću u četvrtak biti žrijeb za grupe na kojem će saznati svoje protivnike.

  “Sa plasmanom smo napravili jedan iskorak i započeli jednu bolju priču. Sve djevojke će pružiti svoj maksimum kako bismo uspjeli ostvariti dodatni iskorak da dosegnemo naš maksimum”, kazala je.

  Otkrila je i šta je snaga reprezentacije.

  “Snaga naše reprezentacije je u našoj atmosferi, emociji, volji, trudu i zalaganju. Imali smo to i prethodnih pet godina, ali napokon su se posložile kockice. Naša atmosfera je ključ cijelog uspjeha”, istakla je. (N1)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,