Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

24 ekipe iz cijele BiH na VIII Par Selo Cupu

Preuzmite sliku

Na igralištu Osnovne škole “Pasci” u petak, 26. jula u 20.00 sati počinje VIII Malongometni turnir “Par Selo Cup 2019”  kojeg organizuje Udruženje mladih Par Selo – Dubrave i na kojem učestvuju 24 ekipe iz cijele BiH.

Malonogometni turnir “Par Selo Cup” izrastao je u jedan respektabilni sportski događaj kojeg svake godine posjete hiljade ljudi kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva. Udruženje mladih Par Selo – Dubrave godinama je podizala za stepen više nivo organizacije i kvaliteta.

Danas je turnir jedan od najbolje organizovanih u BiH i služi za primjer drugima kako se sa malo sredstava i uz puno dobre volje može napraviti vrhunski sportski ugođaj.

– Svake godine imamo nešto novo kako bismo poboljšali kvalitet turnira. Ovaj put imamo nove tribine kako bi naši posjetitelji što udobnije mogli pratiti utakmice. Osim toga, angažovali smo i fizijatra koji će biti na raspolaganju svim našim igračima, a koji je, inače, fizijatar Reprezentacije BiH u futsalu. Nastojimo da turnir ponudi vrhunske utakmice, ali i druge prateće sadržaje kako bi ovaj sportski događaj bio na nivou u svakom smislu – kazao je Boris Filipović, predsjednik Udruženja te dodao da je želja organizatora da se za naredni turnir uspiju prikupiti sredstva za instalaciju semafora na sportskom poligonu.

S obzirom da je turnir već odavno prevazišao lolalne okvire, ekipe ne dolaze samo iz Tuzle već iz cijele BiH. Ove godine na “Par Selo Cupu” zaigrat će timovi iz Gračanice, Živinica, Banovića, Lukavca, Kalesije, Olova, Brčkog i Bijeljine. Brojni igrači koji nastupaju za neku od 24 ekipe, inače, igraju u klubovima u regiji, ali i za futsal reprezentacije BIH, Srbije i Hrvatske.

Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova, pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer. Osim seniorskih ekipa, nastupit će i šest ekipa veterana, a planirane su i revijalne utkamice.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFA-e.

Nagradni fond iznosi 8.000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara, osvaja 5.000, drugoplasirana 1.000, trećeplasirana 500, čevrtoplasirana 200 KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Na otvaranju turnira učestvuju kulturno-umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 10. augusta uz muzičko-zabavni program. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje