Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

11 medalja za plivače GKVS “Jedinstvo” na plivačkom mitingu u Sarajevu

Preuzmite sliku

U subotu 06.12.2014. godine na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je međunarodno plivačko takmičenje „V KUP Novi Grad 2014“ na kojem je učestvovao 551 takmičar iz 25 klubova učesnika.

Plivalo se na 25 metarskom bazenu po FINA pravilima a i budući plivači su dobili priliku da se pokažu kroz utrku 25 metara sa daskicama.Takmičari su bili podijeljeni po starosnim kategorijama.

GKVS JEDINSTVO je nastupilo sa 26 takmičara i to: Adi Damadžić, Ajla Mušanović, Alma Bajrić, Amar Avdić, Amar Koprić, Amar Ustavdić, Amir Imamović, Anes Ramić, Belma Rahmanović, Damir Koprić, Eldar Vikalo, Emina Imamović, Emir Begić, Faris Čanović, Faruk Bečirević, Faruk Sijerčić, Haris Kozica, Isa Mandžić, Kajs Hadžić, Luka Milić, Maida Kunosić, Majda Čačković, Mirza Kozica, Omar Emkić, Tarik Kozica, Tarik Ustavdić.

U jakoj konkurenciji takmičari su osvojili ukupno 11 medalja od čega 1 zlatnu, 4 srebrene i 6 bronzanih ali i popravili svoja najbolja vremena uz ostvaren napredak od 112%.

Najuspješnija je bila ženska štafeta 4 x 50 slobodno u sastavu Bajrić, Rahmanović, Čačković, Mušanović koje je u Apsolutnoj kategoriji osvojila zlato.

Alma Bajrić koja je osvojila 2 srebrene (100m prsno, 100m delfin) i 1 bronzanu medalju (100m mješovito) i plasirala se na 3. mjesto najboljih takmičarki u kategoriji A.

Belma Rahmanović sa osvojene 2 srebrene medalje (100m leđno, 100m mješovito).

Muška štafeta u kategoriji C – 15 i 16 godina (Sijerčić, Koprić D, Avdić, Koprić A) sa osvojene 2 bronzane medalje (4×50 slobodno i 4×50 mješovito).

Majda Čačković sa osvojenom bronzanom medaljom u disciplini 100m delfin.

Emir Begić sa osvojenom bronzanom medaljom u disciplini 200 mješovito i 3. mjestom u zbiru najboljih takmičara u kategoriji B.

Miješana štafeta (2 muška + 2 ženska) u sastavu Čačković, Avdić, Bajrić, Koprić koja je u disciplini 4 x 50 slobodno osvojila bronzanu medalju.

Plivačima čestitamo a naročito polaznicima škole plivanja kojima je ovo bilo prvo takmičenje i koji su plivali svoje prvo takmičenje pa i osvojili prvu medalju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje