Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osam klubova dobilo licence za Premijer ligu BiH

Preuzmite sliku

Prvostupanjska komisije za licenciranje klubova dodijelila je danas osam licenci za sudjelovanje u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sljedeću sezonu te sedam licenci za sudjelovanje u Uefinim natjecanjima.

Licencu za Premijer ligu BiH dobili su Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Krupa i Velež, objavio je Nogometni savez BiH. Licencu za sudjelovanje u Premijer ligi BiH nisu dobili Mladost Doboj Kakanj i Olimpik, dok će prvostupanjska komisija nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za Radnik i Slobodu.

Licencu za sudjelovanje u Uefinim klupskim takmičenjima dobili su Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar i Velež.

Sloboda, Olimpik, Krupa, Mladost Doboj Kakanj i Radnik nisu dobili licence za sudjelovanje u Uefinim klupskim takmičenjima.

Licencu za sudjelovanje u Uefinoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021./22. dobio je i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva.

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova Nogometnog saveza BiH klubovi imaju pravo uložiti žalbu drugostupanjskoj komisiji za licenciranje u roku od osam dana od dana prijema pisanih odluka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,