Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda poražena u Mostaru rezultatom 92:81

Preuzmite sliku

U četvrtom kolu košarkaškog prvenstva BiH u dvorani na Bijelome brijegu u Mostaru košarkaši Slobode poraženi su od ekipe Zrinjskog rezultatom 92:81, ovo je ujedno bila prva pobjeda za košarkaše Zrinjskog i drugi poraz za košarkaše OKK Slobode. 

Tuzlaci su odlično otvorili utakmicu te poveli rezultatom 0:6 ali nažalost to je bilo sve što su uspjeli učiniti. Košarkaši Zrinjskog brzo su preuzeli konce igre te rezultatsku prednost okrenuli u svoju korist, najveća prednost iznosila je 14 poena razlike u korist domaće ekipe.

Veliku prednost u igri Zrinjskog donio je  Milan Janjušević koji je upravo večeras debitovao i u svojoj prvoj utakmici postigao 20 poena, 21 poen postigao je bivši igrač OKK Slobode Mujo Tuljković, a 19 ponea postigao je Vedran Princ.

Najefikasniji u redovima OKK Slobode bio je upravo bivši igrač Zrinjskog Mihailo Sekulović koji je postigao 31 poen i 13 skokova.

U derbiju kola Sparsi su u Sarajevu ugostili Mladost iz Mrkonjić Grada i zasluženo došli do pobjede rezultatom 85:81. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje