Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična utakmica po lošem terenu: Sloboda pobjedila Čelik za prvo mjesto na tabeli (FOTO)

Preuzmite sliku

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i velike količine mokrog, teškog snijega koji je jučer prekrio travnjak stadiona Tušanj, utakmica 16. kola BHT Premijer lige Sloboda – Čelik koja je prolongirana za 24 sata, odigrana je danas a “crveno-crni” derbi pripao je fudbalerima Slobode koji su slavili pobjedu rezultatom  4:2.

Iako se utakmica igrala po izuzetno teškom terenu, oko 500 gledalaca na stadionu “Tušanj” moglo je uživati u odličnoj utakmici sa mnoštvom prilika ali i postignutih golova.

Već u 7. minuti utakmice Sloboda dolazi u vodstvo. Neopreznost zadnje linije Čelika iskoristili su fudbaleri Slobode, Zeba prebacuje glavom loptu do Veselinovića koji je ušao u šesnaesterac i asistirao Ahmetoviću, koji postiže pogodak za 1:0.

  • sloboda-celik-prvenstvo-novembar-2015sloboda-celikIMG_1504
  • U 39. minuti utakmice izjednačenje. Prodor Vernesa Selimovića zaustavljen je prekršajem, nakon čijeg izvođenja nastaje gužva u kaznenom prostoru Slobode a loptu iza leđa Pirića uspijeva “ugurati” fudbaler gostujućeg tima, Jusić.

    Rezultat na semaforu 1:1 trajao je svega nekoliko minuta, za promjenu i novo vodstvo Slobode pobrinuo se ponovo najbolji strijelac Slobode Mersudin Ahmetović i svojim drugim golom na utakmici i ukupno osmim u dosadašnjem dijelu prvenstva dovodi svoj tim u novo vodstvo rezultatom 2:1 kojim se i završava prvih 45. Minuta utakmice.

  • sloboda-celik-prvenstvo-novembar-2015sloboda-celikIMG_1509
  • U nastavku utakmice izabranici Husrefa Musemića nastavljaju sa dobrom i otvorenom igrom, što se isplatilo već u 48. minuti utakmice kada Elvis Sarić odličnim lob udarcem matira golmana Adilovića za rezultat 3:1.

  • sloboda-celik-prvenstvo-novembar-2015sloboda-celikIMG_1456
  • Samo četiri minute kasnije u 52. minuti utakmice jedini način da se zaustavi prodor najboljeg igrača utakmice Ahmetovića bilo je rušenje u kaznenom prostoru. Precizan sa bijele tačke bio je kapiten Slobode Zajko Zeba koji povećava vodstvo svog tima na visokih 4:1.

    U 70. Minuti utakmice najbolji pojedinac u redovima Čelika brzonogi Vernes Selimović uspijeva smanjiti vodstvo Slobode na konačnih 4:2.

  • sloboda-celik-prvenstvo-novembar-2015sloboda-celikIMG_1488
  • Pobjedom na Tušnju fudbaleri Slobode sa osvojena 34 boda preuzeli su čelnu poziciju na prvenstvenoj tablici a u narednom 17. kolu izabranike Husrefa Musemića očekuje gostovanje u Prijedoru kod ekipe Rudara dok će fudbaleri Čelika na Bilinom Polju odmjeriti snage sa Olimpicom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje