Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odbojkašice Slobode poražene od Dervente rezultatom 3:1

Preuzmite sliku

U susretu 9. kola Premijer lige za odbojkašice, sinoć je u Tuzli domaća Sloboda poražena od Dervente 1:3 (24:26, 17:25, 25:10, 25:27).

Susret je trajao skoro dva sata, uz dosta neizvjesnosti u prvom i četvrtom setu. Nakon velike borbe Dervenčanke su dobile prvi set, a zatim relativno lako i drugi.

Kada se očekivala glatka pobjeda Dervente, Tuzlanke su u trećem setu zaigrale izvrsno prepustivši suparnicama svega 10 poena. U četvrtom se vodila grčevita borba za svaki poen, ali gošće su imale više snage i koncentracije, te su na kraju zasluženo ostvarile vrijednu pobjedu.

U tuzlanskom timu ovaj susret su okarakterisali najvažnijim do kraja prvenstva, jer je odlučivao o poziciji koja vodi u play off.

Derventa je pobjedom preskočila Slobodu na prvenstvenoj tablici, osvojivši na kraju prvog dijela prvenstva 9 bodova, dok su Tuzlanke ostale na 7 s malim izgledima da ponove prošlogodišnji uspjeh i plasiraju se u doigravanje za naslov prvakinja.

U maloj dvorani Mejdana u Tuzli susret je pratilo stotinjak gledatelja, a sudili su Jasmin Husejnović iz Sarajeva i Edin Begović iz Zenice. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,