Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Očevim stopama: Sin Michaela Schumachera drugi na njemačkom karting prvenstvu (FOTO)

Preuzmite sliku

Talentirani 15-godišnjak je također drugo mjesto osvojio i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prošlog mjeseca. Sin Michaela Schumachera je nakon utrke rekao da je to “samo početak” u njegovoj karijeri.

  • 1412612875996_wps_4_epa04433456_Mick_Schumach
  • “Naravno, ponosan sam na ovako važan rezultat. No, jasno je da je moj cilj da postanem svjetski prvak. Ovo je tek početak moje karijere”, rekao je Mick. Njegov uspjeh dolazi u vrijeme dok se njegov 45-godišnji otac nastavlja oporavljati od nesreće koju je doživio u decembru prošle godine na skijalištu u francuskim alpama, kada je pretrpio tešku povredu glave i od tada se nalazi u komi.

  • schumaher_i_sin
  • Inače, i sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 imao je sličan start legendarne vozačke karijere – imao je četiri godine kada mu je otac napravio prvi kart, te se počeo utrkivati. 1983, u dobi od 14 godina, Michael Schumacher je dobio njemačku karting licencu, da bi već iduće godine osvojio naslov njemačkog karting prvaka.

  • sumacher-i-sin2
  • Kasnije je oborio brojne rekorde na putu do sedam naslova svjetskog prvaka u najbržem cirkusu na svijetu. Sredinom devedesetih osvojio je dvije uzastopne titule sa Benettonom (1994, 1995), da bi kasnije u Ferrariju došao do pet uzastopnih titula u Formuli 1 (2000, 2001, 2002, 2003, 2004). Nakon nesreće na skijanju, Schumi se trenutno nalazi na kućnoj rehabilitaciji u Švicarskoj. Kako je rekla njegova menadžerica Sabine Kehm, pred njim je dug i težak put oporavka.

  • schumacher-i-sin
  • “S obzirom na težinu povreda koje je pretrpio, u proteklih nekoliko sedmica i mjeseci postignut je napredak. Tražimo da privatnost Michaelove porodice i dalje treba poštovati, te da se izbjegavaju špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju”, rekla je Kehm. (novovrijeme.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,