Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi igrač Maribora: Zahovič prepoznao odlične igre Amara Rahmanovića

Preuzmite sliku

Povremeni mladi bh. reprezentativac Amar Rahmanović (21) novo je pojačanje Maribora.

Rahmanović je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi u januaru ove godine prešao iz Istre u Koper za koji je u 24 utakmice postigao četiri gola. Dobre igre Rahmanovića u veznom redu Kopera nisu promakle aktuelnom prvaku Slovenije sa kojim je dvadesetjednogodišnji Amar potpisao ugovor na tri i po godine.

Ekipa Maribora je godinama najbolji tim Slovenije, a prošle sezone igrala je grupnu fazu Lige Šampiona. Maribor je bio u grupi sa Chelseajem, Schalkeom i Sportingom te osvojio tri boda (odigrali neriješeno na svom terenu protiv Chelseaja i Sportinga, odnosno u gostima sa Schalkeom).

Amar je igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je za mladu selekciju odigrao dva prijateljska meča protiv SAD-a i Turske, iako je u proteklom periodu očekivao ponovni poziv u najbolju nogometnu selekciju BiH, to se ipak nije dogodilo.

Sportski direktor kluba Zlatko Zahovič istakao je da su Rahmanovića pratili u proteklom periodu i da su uvjereni da uz pravilan rad i ozbiljan pristup, mladi Rahmanović može izrasti u izuzetno kvalitetnog igrača jer se radi o velikom talentu i potencijalu što je pokazivao i na terenu.

U karijeri je nastupao za tuzlansku Slobodu, Novi Pazar, sarajevski Olimpic, Istru te Koper. (Tuzlanski.ba)

  • rahmanovic-maribor-potpis
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje