Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometna selekcija BiH trenirala u Zenici: Džeko bi mogao igrati protiv Velsa (FOTO)

Preuzmite sliku

Prema riječima selektora Baždarevića, Džeko će raditi po posebnom programu, kao i Zec i Kolašinac, a selektor očekuje Džeku na terenu već sutra, uz nadu da će bh. napadač biti spreman za utakmicu koja je na programu u subotu.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je još jedan trening u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice sa Velsom i Kiprom za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nogometaši reprezentacije od ponedjeljka borave u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, gdje se spremaju za dva susreta, sa Velsom u Zenici u subotu, 10. oktobra te s Kiprom u Nikoziji, 13. oktobra 2015. godine.

Nakon velikih problema selektora Mehmeda Baždarevića, uzrokovanim povredama i kartonima bh. reprezentativaca, situacija unutar nogometne reprezentacije je mnogo bolja.

Jučer se treningu reprezentacije priključio povrijeđeni Senad Lulić, koji bi mogao zaigrati u predstojećim susretima, a na večerašnjem treningu nije trenirao sa reprezentativcima kapite Edin Džeko, čiji je dolazak i nastup za našu selekciju bio upitan zbog povrede.

Ipak, prema riječima selektora Baždarevića, Džeko će raditi po posebnom programu, kao i Zec i Kolašinac, a selektor očekuje Džeku na terenu već sutra, uz nadu da će bh. napadač biti spreman za utakmicu koja je na programu u subotu.

Na večerašnjem treningu radio je i Senad Lulić, čiji je dolazak također bio upitan zbog ranije povrede.

Ipak, u bh taboru vjeruju u spremnost i kvalitet ekipe te u pozitivnoj atmosferi dočekuju sljedeće utakmice koje bi reprezentaciju mogle dovesti do baraža.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su posjetili i izložbu vlastitih portreta u sklopu akcije pomoći izgradnje “Roditeljske kuće” u Sarajevu za roditelje djece oboljele od karcinoma te na ovaj način, zajedno s čelnicima Nogometnog saveza i stručnim štabom, dali svoj doprinos ovoj akciji.

Večerašnjem treningu prisustvovali su i štićenici Ustanove “Dnevni centar za brigu o djeci s posebnim potrebama” iz Maglaja.

Utakmica BiH – Vels na programu je u subotu 10. oktobra na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa početkom u 20.45, dok je susret s reprezentacijom Kipra tri dana kasnije, u Nikoziji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje