Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvonimir Boban: Arsene Wenger me zamolio da prenesem ove riječi u Sarajevu

Preuzmite sliku

Ispred UEFA-e u Sarajevu je na komemoraciji prisustvovao hrvatski legendarni fudbaler Zvonimir Boban.

Otkrio je kako je imao očinski odnos prema Ivici Osimu, ali i da ga je po informaciji o Švabinoj smrti kontaktirao legendarni Arsene Wenger, sa kojim je Osim prijatelj iz dana iz Strazbura.

“Osim je bio sjajan igrač, veliki trener, ali prije svega je bio iznimno ljudsko biće. Ostao je ponosan i svoj, smiren u svojim vrijednostima sve do kraja i taj trag neće nikada biti izbrisan. Osim je bio moj selektor u Jugoslaviji. Nas mlade je njegova prirodnost i neposrednost opuštala. Sve tadašnje ‘desetke’ kojih je danas puna ova dvorana naučio je trčati više i pametnije i respektirati one koji to rade stalno. Ta filozofija je napravila od nas bolje ljude i nogometaše. Zvao me je Zvonce kako me niko drugi na svijetu nije zvao, i bilo je tako blisko i očinski.”

Vezano | Skup kakav Sarajevo ne pamti, komemoracija Ivici Osimu okupila poznata lica iz cijelog svijeta

“Nakon što je preminuo, razgovarao sam sa Arsenom Wengerom, koji me zamolio da prenesem njegove riječi u Sarajevu. Rekao je da je Osim bio briljantan i da je od njega mnogo naučio u razgovorima za koje su imali priliku, te da će nam mnogo nedostajati”

“Hvala vam na svemu. Neka vam je laka bosanska, sarajevska zemlja. Počivaj u miru šefe. Kada zazvoni moje zvonce, nadam se da ću doći kod tebe”, rekao je vrlo emotivno Boban.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje