Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvjezdan Misimović: Znam da sam čist i da radim u korist reprezentacije

Preuzmite sliku

Prozivke od strane Asmira Begovića mnogo su pogodile bivšu ‘desetku’ reprezentacije, pogotovo jer se radi o bivšem saigraču i čovjeku s kojim je proživio toliko lijepih trenutaka, a o svemu tome na kraju će se, kako je poručio, pozabaviti advokati.

Majstoru čiji su precizni pasovi i brojne asistencije bezbroj puta uveseljavali naše navijače određene stvari se ne mogu osporiti. Upravo je on jedan od najzaslužnijih za štoperski par Ahmedhodžić-Hadžikadunić, a stalno je na vezi i sa drugim ‘dijasporcima’ koji bi mogli biti od koristi Zmajevima u budućnosti.

– Lijepo je vidjeti da je taj, recimo, Ahmedhodžić danas u Ligi prvaka. Kao i Nalić. Razgovori su od početka bili veoma korektni i konkretni, vidjelo se da žele igrati za našu zemlju, a na kraju se sve uspješno završilo. I nisu samo oni tu, ima još novih, mladih, momaka koji su sigurno budućnost, kaže Zvjezdan Misimović na početku razgovora za Reprezentacija.ba.

Možete li nam otkriti još neka imena mladih fudbalera koja ‘vrbujete’? Znamo da je na popisu Armin Gigović.

– Da, sa Gigovićem smo u kontaktu i voljeli bismo da se odluči za BiH. Vidjet ćemo. On je trenutno fokusiran na klupske obaveze. Što se tiče ostalih imena, sigurno da pratimo i da ima interesantnih fudbalera koje bismo voljeli vidjeti u bh. dresu, ali bolje da ne spominjem imena. Barem za sada.

U posljednje vrijeme suočavali ste sa uvredama dijela navijača. Konkretno, zamjerali su vam što ste stali iza Ivayla Peteva a ne Sergeja Barbareza.

– Znam da sam čist i da sve što radim je u korist reprezentacije. I to je to. Petev je već pokazao da se radi o kvalitetnom treneru i misim da trebamo biti zadovoljni, pogotovo ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo kada je tek dolazio i kako je dočekan. I igrači su ga super prihvatili. Čak su ga javno hvalili Džeko, Krunić, Šehić

O Edinu Džeki i njegovim fudbalskim kvalitetama suvišno je trošiti riječi. I vama pripisuju zasluge za njegov put ka vrhu.

– Džeko je tada u Wolfsburg došao iz Češke, u svijetu fudbala nije još bio poznato ime, ali dalo se već tada naslutiti da će napraviti velike stvari. Vidio se odmah taj raskošni telenat, potencijal, uz to je mnogo radio na sebi. Sve to mu se isplatilo. Danas, danas je pravi lider i svjetska klasa. Dobri smo i dalje, čujemo se, prisjetimo se nekih starih scena, anegdota…

Karijeru ste počeli u Bayernu, niste bili dugo u prvom timu, ali zato danas igrate za – legende.

– Zbog cijele ove situacije sa koronavirusom nije bilo toliko utakmica u posljednje vrijeme, ali svakako da mi je čast što me zovu i što poslije toliko godina nisu zaboravili da sam bio tu. Imamo dobar kontakt. Nadam li se mjestu u klubu? Ne razmišljam o tome, sada sam u ovoj ulozi, a vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti po pitanju toga.

Jeste li u kontaktu sa Hasanom Salihamidžićem? Obojica živite u Minhenu.

– Pa, onako, kad se vidimo pozdravimo se, popričamo. Ništa specijalno. Normalan odnos. Po prirodi je on miran i porodičan tip, pravi profesionalac, što se može i vidjeti.

Kada prođu reprezentativne obaveze, šta je to ono čime se bavi Zvjezdan Misimović?

– Bavim se nekretninama, po Njemačkoj, na Mallorci. Uz to imam i svoju modnu marku Disorted People koju s partnerima zastupa za Sjevernu Ameriku, odnosno Kanadu, Meksiko… To mi je sasvim dovoljno.

U Minhenu se često možete vidjeti u ćevabdžinici 10. Imate li s tim veze?

– Haha, gazda Amer Alić je moj drug, nemam nikakve veze s tim. A ćevapi su tu inače odlični, volim doći kad sam god u mogućnosti.

Razgovor ćemo završiti pričom o budućnosti fudbala u našoj zemlji. Šta je to na čemu trebamo raditi?

– Tereni o kojima je govorio predsjednik Zeljković, VAR… Bolja infrastruktura nam je neophodna za daljnji razvoj, jer talenata je na ovom prostoru uvijek bilo i biće, poručio je Misimović na kraju razgovora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,