Zvijezda Borussije Dortmund na treningu saznala da boluje od raka
Foto: Tuzlanski.ba

Napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller morao je napustiti klupski trening-kamp u Bad Ragazu u Švicarskoj zbog teške bolesti i hitno je otputovao natrag u Dortmund.

28-godišnji reprezentativac iz Obale Bjelokosti požalio se da mu nije dobro nakon treninga u ponedjeljak ujutro. Tokom intenzivnih ljekarskih pretraga tokom dana mu je otkriven tumor na testisima. Sljedećih dana će se obaviti daljnji pregledi u specijaliziranom medicinskom centru.

"Današnja vijest bila je šok za Sebastiena Hallera i za sve nas. Cijela porodica Borussije želi Sebastienu što skoriji potpuni oporavak i da ga uskoro opet možemo zagrliti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da osiguramo da dobije najbolji mogući tretman", rekao je sportski direktor kluba iz Dortmunda Sebastian Kehl.

Haller je u karijeri nastupao za Auxerre, Utrecht, Eintracht, West Ham, da bi totalno proigrao u dresu Ajaxa u kojem se nametnuo kao hit napadač Evrope. Za Ajax je u 50 utakmica zabio čak 32 gola. Odlične igre u slavnom klubu iz Amsterdama osigurale su mu ovo ljeto transfer u Borussiju težak 34.5 miliona eura.