Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Sloboda u subotu dočekuje Leotar na stadion Tušanj!

Preuzmite sliku

‘Crveno-crni’ će u subotu, u okviru 22. kola zaigrati na Tušnju u meču protiv trebinjskog Leotara. 

Naime, nakon rekonstrukcije terena, a u okviru projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” Fudbalskog saveza BiH, radovi koje je uključivalo postavljanje hibridne travnate podloge, te druge radove, konačno je finalizirano te je sve spremno za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH na stadionu Tušanj, kao i održavanja ostalih, predviđenih sportskih aktivnosti, piše Tuzlanski.ba.

Podsjetimo, rekonstrukcija glavnog terena na stadionu Tušanj počela je 12. jula 2022. godine, a brojni rokovi su ‘probijeni’, te su ekipe Slobode i Tuzla Cityja svoje utakmice kako prvenstva, tako i Kupa BiH, odigravale u Banovićima, odnosno, Srebreniku.

Projekat rekonstrukcije terena od velikog je značaja za JU Gradski stadion Tušanj, s obzirom na to da će se uz eventualnu izgradnju istočne tribine stvoriti uslovi i za odigravanje međunarodnih utakmica. Pored navedenog mnogi navijači s pravom očekuju i poboljšanje kvaliteta nogometa i samih utakmica fudbalera Slobode te bolje rezultate.

Nakon 21. odigranog kola Sloboda je fenjeraš Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 osvojenih bodova i crveno-crne očekuje grčevita borba za opstanak do kraja sezone.

Svoj naredni meč, ‘crveno-crni’ igraju već u subotu u 17 sati protiv trebinjskog Leotara. Plavi na tabeli zauzimaju 9. mjesto sa 23 osvojena boda.

Podsjećamo, najvatreniji navijači Slobode popularne Fukare nisu zadovoljni rezultatima i izdanjima na terenu svog tima, te su jučer izdale saopštenje upućeno Upravi kluba, kao i šefu stručnog štaba Adnanu Jahiću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje