Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Oglasio se FSBiH o licencama za Želju, Slobodu, Čelik i Krupu

Preuzmite sliku

Sve odluke su konačne, saopćeno je na zvaničnoj internet stranici FSBiH.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i službeno je potvrdio da je Željezničar ostao bez licence za nastup u UEFA Evropskoj ligi za sezonu 2019/2020.

Dok se Radnik jučer pohvalio da je stekao pravo nastupa u Evropi, umjesto Želje, na stranici Saveza tek danas su objavljene odluke koje su donesene jučer.

– U prostorijama N/FSBiH u Sarajevu jučer je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova, koja je počela sa radom dana 23. maja 2018. godine.

Na sjednici se odlučivalo po žalbama FK Sloboda, NK Čelik i FK Krupa na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/20.

Na istoj sjednici se odlučivalo po žalbi FK Željezničar na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.

– Drugostepena komisija je donijela sljedeće odluke:

Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK Sloboda Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.

Usvaja se žalba i izdaje se licenca NK Čelik Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.

Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK Krupa Krupa na Vrbasu za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.

Odbija se žalba FK Željezničar Sarajevo uložena na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja se potvrđuje u cijelosti, te se odbija izdavanje licence FK Željezničar Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima 2019/2020.

Sve prednje pomenute odluke su konačne – saopćeno je na zvaničnoj internet stranici FSBiH, a pojedinačne odluke nisu obrazložene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,