Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zukanović o svom fudbalskom putu: Od staklarskog posla u Austriji do potpisa za veliku Romu

Preuzmite sliku

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Opsajd u karantinu. Ervin Zukanović u karijeri je odigrao više od 350 utakmica na najvišem nivou, uključujući i 132 utakmice u Serie A te 38 u reprezentaciji BiH.

Ali njegov put bio je sve samo ne lagan – preko Željezničara i Veleža, amaterskog fudbala u Austriji, skupljanja radnog iskustva u staklariji, probnih utakmica i razočarenja, sve do vrtoglavog napretka u Belgiji koji mu je na kraju donio i transfer u Italiju, u kojoj je igrao i za Sampdoriju, Genou i Romu. Kako je napustio Želju? Zašto je bio odustao od fudbala? Kako ga je otac nagovorio da mu se vrati? Kako ga je jedna slučajna proba dovela do Serie A? Zašto je propao transfer u Inter i kako je put u Stuttgart potvrdio da svi putevi vode u Rim? Kakav je bio njegov odnos sa selektorima i zašto je zapravo propustio Brazil? Kakav je osjećaj bio gledati BiH na Marakani i zašto BiH nije igrala na više velikih takmičenja? Ervin Zukanović, o svemu. Opsajd, dvadeseti pokušaj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,