Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski večeras gost Utrechta: Osiguran i TV prijenos

Preuzmite sliku

Mostarski Zrinjski večeras igra prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Utrechta u Holandiji.

Iako su Holanđani favoriti u ovom dvomeču, u Zrinjskom se neće predati te kažu kako su analizirali protivnika te da su uvidjeli njihove mane.

– Svjedoci smo toga da se holandski fudbal vratio na velika vrata, opet su top nivo u Evropi, vidjeli smo to kroz Ajax i reprezentaciju. Imamo veliki respekt za ekipu Utrechta, imaju dobre i kvalitetne igrače i dobar su kolektiv. Došao je novi trener sa ofanzivnom filozifijom. Jako su ofanzivni i jako dobro igraju napadački fudbal, sa reposjedom na protivničkoj polovini – kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas te dodao:

– Naše očekivanje je da budemo čvrsti u defanzivnom bloku, maksimalno koncentrisani i napravit ćemo sve da igrače Utrechta napravimo nemirnim, ali da pritom znamo šta raditi sa loptom i koje prostore koristiti. Sigurno je da oni imaju slabosti koje smo uočili i to ćemo pokušati maksimalno iskoristiti.

Obezbijeđen je i diretktan prijenos ove utakmice. Prvi sudijski zvižduk je u 18.30 sati, a susret gledamo na kanalu Arena Sport. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,