Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski na Tušnju slavio golom u sudijskoj nadoknadi

Preuzmite sliku

Nogometaši Tuzla Cityja pomalo nesretno su poraženi na Tušnju, u susretu 18. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog rezultatom 1:2 (0:1). U trenutku kada se očekivao kraj susreta, Hairlahović je šutiro, a lopta se odbila od Nemanje Stjepanovića, prevarila je golmana Adisa Nurkovića i ušla u mrežu.

Mostarci su već u 13. minuti ostali bez Dalibora Veselinovića koji se ozlijedio, pa ga je zamijenio Amer Bekić.

Na drugoj strani, u 20. minuti, nakon jednog zračnog duela, posjekotinu je zadobio Dejan Širanović, ali je nastavio utakmicu zamotane glave.

Gosti su u 21. minuti poveli nakon slobodnog udarca koji je sa oko 20 metara, pokraj „živog zida“, sjajno izveo Edin Rustemović. Lopta je ušla uz samu stativu, tako da golman Adis Nurković, koji je prije toga dva puta spriječio pogodak, nije mogao ništa učiniti.

U finišu poluvremena domaći tim izveo je nekoliko dobrih akcija, ali udarci Voje Ubiparipa i Ajdina Nukića nisu iznenadili golmana Ivana Brkića.

U drugom poluvremenu Zrinjski je mogao postići drugi gol, ali je Bekićev pokušao u 50. minuti odlično zaustavio Nurković. Nekoliko minuta kasnije Marko Perišić je s ivice „kaznenog prostora“ pogodio stativu.

U 77. minuti Tuzlaci su izjednačili. Minutu nakon ulaska u igru, pogodak je postigao Stefan Vukmirović, u trenucima kada su igrači Tuzla Cityja bili nadmoćniji tim.

U 90. minuti, kada je već napuštao teren, crveni karton dobio je Nermin Crnkić, vjerovatno zbog prigovora.

U trećoj minuti sudijske nadoknade Mostarci su sretno došli do drugog gola i pobjede, kojom je prekinut niz od tri utakmice bez poraza ekipe trenera Slobodana Starčevića. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,