Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi uništili Finsku: Odlična igra za ubjedljivu pobjedu i ostanak u igri za plasman na Euro

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pružila je fantastičnu partiju i savladala Finsku ubjedljivim rezultatom 4:1 na Bilinom Polju u sedmom kolu kvalifikacija za Euro 2020. godine. Susret na zeničkom Stadionu Bilino polje prati oko 11.500 gledalaca.

Naša reprezentacija, iako oslabljena neigranjem kapitena i najboljeg igrača Džeke, je od prvog sudijskog zvižduka krenula veoma ofanzivno.

Amer Gojak je u 14. minuti postigao gol za BiH u duelu sa Finskom ali sudije iz Slovačke su poništile pogodak zbog ofsajda.

U 29. minuti BiH je povela. Zoran Kvržić je dodao u šesnaesterac, loptu je primio Izet Hajrović i zabio u lijevu stranu gola. Lukas Hradecky je bio nemoćan.

Nakon šuta Kolašinca jedan od gostujućih odbrambenih igrača igrao je rukom u svom 16-ercu, a slovački sudija Ivan Kruzilak dosudio je penal, kojeg je u 36. minuti u gol pretvorio bh. kapiten Miralem Pjanić za vodstvo od 2:0.

Bh. reprezentativci nastavili su napadati i u drugom poluvremenu. Terenska inicijativa krunisana je ponovo u 58. minuti, a strijelac je ponovo bio Pjanić koji je postigao sjajan pogodak za 3:0.

Armin Hodžić je u 78. minuti pogodio i BiH vodi sa 4:0 protiv Finske.

U 79. minuti Joel Pohjanpalo je šutirao a njegov udarac je ušao od prečku u gol Šehića za konačan rezultat 4:1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,