Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi u prijateljskom meču savladali Slonove sa 2:1 (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je pobjedu u prijateljskoj utakmici koja se odigrala u St. Louisu u okviru priprema za odlazak na Mundijal u Brazil.

Zmajevi su golovima Edina Džeke iz 17 i 53 minute imali prednost od 2:0 sve do posljednjeg minuta susreta kada je za reprezentaciju Obale Slonovače iz slobodnog rezultat na 2:1 smanjio Didier Drogba.

Safet Sušić odlučio je promijeniti sastav, pa je protiv Obale Slonovače izveo formaciju 4-2-3-1, sa Edinom Džekom isturenim u napadu.

To se pokazalo kao dobitna kombinacija, pa su Zmajevi od prvog sudijskog zvižduka kao osice napadali na zadnju liniju Slonova.

Gledatelji bh reprezentacije na stadionu u St. Louisu kao i navijači pored malih ekrana koji su u sitne sate bile uz Zmajeve mogli su gledati jedno kvalitetno izdanje naše fudbalske selekcije.

Sa dva fantastična gola igrač utakmice bio je naš najbolji strijelac Edin Džeko koji je samo nekoliko trenutaka nakon postignutog drugog pogotka svoje mjesto na terenu ustupio Vedadu Ibiševiću.

Reprezentacija BiH nastupa u sljedećem sastavu: Begović, Šunjić, Spahić, Vranješ, Kolašinac (od 19. Salihović), Bešić, Pjanić, Hajrović, Misimović, Višća, Džeko. U igru su još ulazili: Medunjanin, Ibišević, Mujdža, Vršajević i Hadžić.

Naredni prijateljski meč naša najbolja fudbalska reprezentacija igra u noći sa utorka na srijedu sa selekcijom Meksika. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje