Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi se vratili iz Brusselsa: Belgiju što prije zaboraviti i okrenuti se Kipru (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon sinoćnjeg ubjedljivog poraza od Belgije u Brusselsu, fudbalska reprezentacija BiH danas je doputovala avionom u Sarajevo, odakle je nastavila put ka Zenici, gdje će se pripremati za naredni susret grupe “H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2018. godine održati u Rusiji. Rival “zmajevima“ na “Bilinom polju“ 10. oktobra biće selekcija Kipra, javlja Anadolu Agency (AA).

Mehmed Baždarević, selektor bh. fudbalera, po dolasku u Sarajevo istakao je da poraz i jako lošu iz Brusselsa treba što prije zaboraviti i okrenuti se veoma važnoj utakmici sa Kipranima.

Poslije utakmice i ovako teškog poraza, sve bi promijenili. Međutim, glavna stvar koju bih promijenio, da mogu, jeste ponašanje svih nas na terenu. Tu mislim na borbenost, angažovanost, drskost, bezobrazluk. Očekivali smo da možemo izgubiti utakmicu, ali na ovakav način, ne. To je ono što boli poslije ovog poraza, ali šta je tu je. Nismo uradili ono što smo željeli, što smo spremali. Težak poraz, ali moramo što prije da ostavimo Belgiju na stranu i spremimo se za Kipar, a onda sve detaljno analizirati. Svjestan sam da će Belgija u našim glavama biti prisutna mjesecima, ali smatram da je najvažnije da ne bude u glavama za utakmicu koju igramo u ponedjeljak“, kazao je selektor Baždarević.

Asmir Begović, golman Chelsea i reprezentacije BiH, primio je četiri gola u Brusselsu, a da niti za jedan nije bio direktan krivac. Naglašava da se sada on i njegovi saigrači moraju pripremiti za Kipar, kako bi pobjedom zadržali priključak u borbi za plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Moramo odmah početi sa oporavkom i gledati naprijed prema Kipru. Ne smijemo se previše osvrtati na ono što je bilo, nego gledati prema naprijed i ostvariti dobar rezultat u ponedjeljak i nastaviti se boriti za drugo mjesto. Nismo se prepali Belgije, svjesni smo da možemo igrati s njima. Međutim, u sportu se nekada dogodi da ti ništa ne ide, a to se nama dogodilo sinoć“, rekao je Begović.

Ni Vedad Ibišević, kao i većina bh. reprezentativaca sinoć na stadionu “Kralj Baudouin“, nije bio na svom nivou.

“Svi smo istog mišljenja, da nismo odigrali dobro, tako da ne možemo biti zadovoljni. Međutim, imamo utakmicu u ponedjeljak, koja je sada najbitnija i trebamo sve snage usmjeriti ka Kipru“, kratak je bio Ibišević.

Belgija je sinoć u drugom kolu grupe “H“ savladala reprezentaciju BiH sa 4:0 i zasjela na vrh tabele. U druga dva susreta Grčka je sa 2:0 slavila protiv Kipra, a Estonija protiv Gibraltara sa 4:0. Na tabeli grupe “H“ vodi Belgija sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Grčka, slijede BiH i Estonija sa po tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Utakmice trećeg kola grupe “H“ u kojima se sastaju: BiH – Kipar, Estonija – Grčka i Gibraltar – Belgija igraće se 10. oktobra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,