Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi se vraćaju! Džeko na terenu četiri dana poslije Mundijala

Preuzmite sliku

Svjetsko prvenstvo koje se prvi put igralo zimi poremetilo je ustaljene rasporede europskih liga. Igrači su ranije otišli na zimski odmor u gotovo svim evropskim ligama. Sada ostaje pitanje kada će ponovo igrati utakmice.

Tokom Mundijala u Engleskoj je igrao Anel Ahmedhodžić, u Italiji Dario Šarić, a na Kipru Mateo Sušić, Hrvoje Miličević i Kenan Pirić.

Edin Džeko će brzo na teren. Inter će će već 22. decembra igrati utakmicu protiv Reginne, a onda 29.12. protiv Sassuoloa. Ovo su dvije prijateljske utakmice. Serija A nastaviće se odmah iza nove godine, 04. januara.

Francuzi će na terene prije nove godine. Prvo kolo nastavka zakazano je za 28. decembar. Taj dan Strasbourg našeg Sanjina Prcića gostuje PSG-u, no upitno je hoće li u redovima Parižana biti učesnika SP i prvih zvijezda ekipe Messija, Mbappea i Neymara, posebno Argentinca i Francuza koji su igrali takmičenje do samog kraja.

Nijemci će prilično kasno nazad na terene, tek 20. januara. Tada će startati i Hrvatska Nogometna Liga.

U Turskoj se liga nastavlja 23. decembra.

Rano ćemo gledati i naše u Mađarskoj. Bešić, Gojak, Ćivić i Kovačević već 02. januara igraju za Ferencvaroš protiv Paksija. Ipak, onda slijedi pauza do 24. januara.

Premijer ligu BiH gledaćemo ponovo, nadamo se na novim terenima, tek 25. februara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,