Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi pripreme nastavljaju u Sarajevu

Preuzmite sliku

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su stigli iz Strasbourga u Sarajevo gdje će nastaviti pripreme za utakmice s Kuvajtom i Kazahstanom.

Igrači koji su sinoć nastupili u prvoj postavi će večeras odraditi fitnes u hotelu, dok će ostali reprezentativci trenirati u trening centru FK Sarajevo u Butmiru, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Sead Kolašinac i Mateo Sušić su na meču s Francuskom zadobili povrede te će se više informacija o njihovom stanju znati nakon današnjih pregleda. Ekipa je od danas jača i za Harisa Hajradinovića koji zbog pravila putovanja uslijed pandemije koronavirusa nije mogao da bude sa saigračima u Francuskoj”, istakli su iz N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon sinoćnjeg senzacionalnog remija s Francuskom (1:1) reprezentativci Bosne i Hercegovine narednu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” odigrat će protiv Kazahstana 7. septembra u Zenici. Tri dana ranije, odnosno u subotu, takođe u Zenici, imat će prijateljski meč s Kuvajtom.

Poslije četiri odigrana kola u kvalifikacijama za naredni Mundijal izabranici selektora Ivayla Peteva imaju dva boda, koliko su sakupili i Finska i Kazahstan. Lider na tabeli je Francuska s osam, dok Ukrajina ima četiri boda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje