Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi otputovali za Finsku: Ne smijemo ih podcijeniti u meču koji će odlučiti mnogo toga

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija BiH otputovala je danas za Finsku, gdje će u subotu odmjeriti snage sa domaćom selekcijom u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvensvo 2020. godine.

Utakmicu sa Fincima propustit će Miralem Pjanić zbog suspenzije, koji vjeruje da će BiH pobijediti i bez njega.

– Nama je najbitnije da osvajamo bodove protiv tzv. “manjih ekipa”. Znamo ako savladamo Finsku da smo na dobrom putu. Neće biti lako, jer su kvalitetna ekipa. Čeka nas teška utakmica. Mi imamo dobre rezultate, igramo dobro i to od kada je selektor Prosinečki tu. Nema razloga da ne nastavimo tako. Svi se nadamo osvajanju tri boda. Oni se dobro brane, ali ako pobijedimo, onda će nam biti lakše da odemo na Evropsko prvenstvo – rekao je Pjanić prije polaska.

Selekcija BiH imala je problema oko priprema u Sarajevu zbog kiše, a otkazan je i jučerašnji trening. Bez obzira na to, svi su zdravi i spremni za utakmicu.

– Svi igrači su zdravi i spremni za naredne dvije utakmice. Imaćemo još dva treninga i onda nam slijedi meč koji će odlučiti mnogo toga. Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat u Finskoj. Oni kod kuće nisu primili gol veliki broj utakmica u nizu i neće nam biti lako. Ne smijemo ih podcijeniti i misliti da ćemo lako izaći na kraj s njima. Znamo šta se desi u takvim situacijama – kazao je selektor Robert Prosinečki pred put u Finsku.

Dolazak naše selekcije u Tampere gdje će biti odigrana utakmica očekuje se u popodnevnim satima, a večeras će naši momci odraditi i trening. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,