Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi odradili posljednji trening: ‘Poštujemo Gruziju, ali želimo pobjedu’

Preuzmite sliku

Na stadionu “Bilino polje“ u Zenici danas je održana konferencija za novinare “A“ fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice sa Gruzijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. fudbalera Ivaylo Petev je kazao da će utakmicu iskoristiti kako bi što više igrača dobilo priliku za igru i pokazao ima li potencijal za nacionalni tim.

“Možemo napraviti šest izmjena, pa će sutra dobiti šansu onoliko igrača koliko pravila dopuštaju. Nakon sutrašnjeg sastanka ćemo odlučiti ko će nastupiti. Ulazimo jako ozbiljno u ovaj meč, uz zajedništvo i idemo na pobjedu. Kad je u pitanju sistem, vrlo moguće je da nastavimo po istom 3-5-2. Na tu formaciju smo naviknuti i odigrali smo nekoliko dobrih utakmica u tom sistemu. U nekim susretima nismo bili toliko dobri i nadam se da ćemo u narednom ciklusu smanjiti greške i da ćemo ostvariti bolje rezultate“, istakao je Petev.

O selekciji Gruzije bugarski trener ima dobro miščjenje, jer smatra da u timu imaju kvalitetnih igrača.

“Igraju dobro kao ekipa i imaju kvalitetne individualce. To je njihova jača strana, ali bitno je kako ćemo mi izgledati na terenu. Poštujemo ih i sve što su uradili u proteklom periodu. Očekujem dobru utakmicu sutra. Mi jesmo favoriti na papiru, ali to treba pokazati na tereni i zato maksimalno ozbiljno ulazimo u sutrašnji meč“, kazao je selektor BiH.

Anel Ahmedhodžić je također mišljenja da Gruzijci imaju dosta dobrih pojedinaca.

“Mogu stvoriti šanse iz ničega, analizirali smo ih i neće biti lako. Smatram da ih možemo pobijediti, ali moramo igrati na najvišem nivou. Bolji jesmo, ali moramo to pokazati na terenu“, naglasio je defanzivac švedskog Malmoea.

Bh. reprezentativac je zadovoljan uslovima u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

“Prvi put sam ovdje i sve je veoma dobro organizovano. Uslovi su odlični i omogućeno nam je da budemo fokusirani na ono što je najvažnije, a to su treninzi i utakmice. Dobro smo se spremali ove sedmice i vjerujem da će nam to donijeti dobre rezultate iz ovih utakmica“, rekao je Ahmedhodžić.

Nakon pres-konferencije “zmajevi“ su obavili trening kojem je prisustvovao i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Gruzija igraće se u petak u 20.45 sati na “Bilinom polju“. Biće to prvi međusobni duel ovih selekcija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,