Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi koji su “otpisani” zbog viza u subotu lete za Ukrajinu

Preuzmite sliku

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović najvjerovatnije neće konkurisati za utakmicu kvalifikacija za SP 2022 između Kazahstana i BiH zato što nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan.

Navodno, još uvijek se radi na dobijanju viza za neke igrače kako bi mogli nastupiti protiv Kazahstana, ali još uvijek nema zvanične potvrde.

Pojedini mediji su pisali da su neki igrači dobili naknadno vize te da bi uskoro trebali krenuti za Kazahstan, međutim igrači još uvijek nemaju potvrdu takve informacije.

Ukoliko se nešto ne promijeni, šestorica “otpisanih” će u četvrtak i petak obaviti treninge u Sarajevu te će u subotu letiti za Ukrajinu.

  • BiH 9. oktobra igra protiv Kazahstana meč grupe D kvalifikacija za SP 2022, dok će 12. oktobra gostovati Ukrajini.

    Selektor Petev je uoči polaska za Kazahstan kratko prokomentarisao probleme sa vizama spomenutih igrača.

    “Ne mogu vam to objasniti, jer je to meni nemoguće. Ne možemo ništa promijeniti. Nećemo se žaliti i idemo još jače. Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Ipak, mi moramo ići tamo i odraditi šta trebamo. Nije baš jednostavno i šest igrača nije malo. Imamo i mnogo povrijeđenih. Preko 10 igrača nam nedostaje”, riječi su selektora Peteva.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,