Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi će danas dobiti novog selektora: Najbliži imenovanju Barbarez i Petev

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da dobije novog selektora.

Naime, Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zasjeda danas na Ilidži, a jedina tačka dnevnog reda je izbor selektora, koji će na klupi reprezentacije naslijediti Dušana Bajevića.

Na prošlosedmičnoj sjednici, iako je to bilo planirano, nije se raspravljalo o ovom pitanju, s obzirom na to da Stručna komisija zadužena da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektora, u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, nije dostavila konačan izvještaj. Stoga je pitanje izbora selektora odgođeno za ovu sjednicu, na kojoj se očekuje da Misimović i Spahić članovima nogometne vlade dostave prijedlog kandidata.

Članovi Stručne komisije razgovarali su sa nekoliko kandidata, a najbliži imenovanju su proslavljeni bh. reprezentativac Sergej Barbarez i Bugarin Ivaylo Petev. Za odluku je potrebno 11 od 15 glasova, a prema nezvaničnim informacijama Izvršni odbor je podijeljen kada su u pitanju ova dva imena. Stoga se može očekivati da i današnji sastanak protekne bez konačne odluke, te bi se na ime novog selektora čekalo do sredine januara.

Osim Barbareza i Peteva, u kombinaciji su još bivši selektor Mehmed Baždarević, Italijan Marco Simeone, Sergej Jakirović, Aljoša Asanović kao i domaći stručnjaci Husref Musemić i Amar Osim.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje