Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi bez poraza u Ligi nacija: BiH napokon savladala neugodne Fince

Preuzmite sliku

Na stadionu Bilino Polje u Zenici odigrao se meč 4. kola Lige nacija između selekcija Bosne i Hercegovine i Finske. Zmajevi su slavili pobjedu rezultatom 3:2. 

Vidjeli smo četiri gola u prvom poluvremenu, što je nezapamćeno na Bilinom Polju.

Prvi korner za BiH u 3. minuti. Pjanić je centrirao, a sudija dosudio penal Vaisanen je dobio žuti karton za Fince nakon što je faulirao DžekuBiH je povela sa 1:0 nakon što je Pjanić je zabio iz penala!

Finska dolazi do izjednačenja u 10. minuti susreta. Nakon akcije po desnoj strani sam u našem kaznenom prostoru je ostao Pukki te je nakon prizemnog ubačaja pogodio za 1:1.

U 18. minuti Finci dolaze u vodstvo. Källman pogađa za brzi i veliki preokret u samo osam minuta… Hadžikadunić se jako loše postavio u odbrani, a napadač Finske to koristi, bježi mu i lagano matira Šehića. Nakon što je postigao prvi gol, Pukki je sada upisao asistenciju.

U 29. minuti Džeko pogađa za 2:2 u Zenici i to nakon VAR intervencije. Sudija je prvobitno svirao ofsajd, ali je nakon dodatnog pregleda viđeno da naš kapiten nije bio u ofsajdu! Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:2.

U nastavku Zmajevi odlučno kreću po pobjedu. U 58. minuti Džeko pogađa za novo vodstvo. Sjajno je našao prostor, a onda precizno šutirao s nekih 16-17 metara i pogodio za vodstvo 3:2 što će se ispostaviti i konačan rezultat i konačna pobjeda Zmajeva protiv neugodne Finske.

U drugom susretu Crna Gora je savladala Rumuniju u gostima rezultatom 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,