Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zločin iz strasti u Kolumbiji: Fudbaler ubijen na zabavi, saigrač u bolnici

Preuzmite sliku

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler Alejandro Penaranda ubijen je u pucnjavi koja se desila u Caliju, u Kolumbiji, dok je njegov saigrač Heissen Izquierdo ranjen i prevezen je u bolnicu.

U vrijeme pucnjave, igrač Deportivo Tulua bio je u domu svog bivšeg saigrača Cristiana Alexisa Borja, a lokalna policija napad je okarakterisala kao ˝zločin iz strasti˝.

Incident se desio oko ponoći po lokalnom vremenu u petak tokom zabave kojoj je prisustvovalo nekoliko fudbalera, saopćio je policijski komandir Hugo Casos.

˝Čovjek je došao tražeći ženu i nekoliko sekundi poslije preskočio je zid i počeo pucati u mladiće. Radimo na slučaju i želimo rasvijetliti motive ovog ubistva. Prema preliminarnoj istrazi, napad je bio usmjerene na Alejandra i
Heissena iako se sumnjalo da je meta žena koja je trebala biti na zabavi, ali nije došla˝.

Penaranda je karijeru započeo u Atletico Nacionalu prije nego što je otišao u America de Cali 2014. godine.

Klub Deportivo Tulu i America de Cali izrazili su iskreno žaljenje zbog smrti igrača navodeći da je to nesumnjivo veliki gubitak za profesionalni fudbal, jer je ovog fudbalera čekalo mnogo utakmica i golova koje bi sigurno postigao pošto je bio veoma posvećen fudbalu i pravi profesionalac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,