Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatko Dalić: Postali smo fudbalska velesila koju svi moraju poštovati

Preuzmite sliku

Hrvatska u ponedjeljak od 16,00 sati igra protiv Japana meč osmine finala Mundijala u Kataru.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči ove utakmice.

Ono što je najvažnije je da našeg protivnika respektujemo. Pobijedili su dva svjetska šampiona – Španiju i Njemačku. Gubili su prvo poluvrijeme, pa pokazali karakter, mentalitet i kvalitetu. Ne smijemo nikog podcijeniti, to je poruka igračima”, kazao je Dalić i dodao:

“Znamo da će ići kao samuraji, to je njihovo pravo, ali nećemo se ni mi ništa lošije postaviti. Znamo kakva utakmica nas čeka, kakav protivnik nas čeka. Moramo se postaviti na isti način, želimo li dalje. Teren će pokazati ko je bolji.

Selektor Hrvatske je odgovorio i na pitanje da li je stiglo vrijeme za prvo hrvatsko zlato.

“Niko sretniji od nas da bude tako. Pokušat ćemo, imamo šansu, ali to je težak posao. Vjerujemo, imamo san, a ja sam uvijek optimista. Prvenstvo je jako kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Ako ste pogledali, među ovih 16 koji su se plasirali u osminu finala, Hrvatska ima daleko najmanje stanovnika. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prva stepenica, a kad je prođemo gledat ćemo dalje. Hrvatska je uspješna, rezultati su u rangu svjetskog čuda. To je naša kvaliteta i naš uspjeh. U kontinuitetu igramo dobro na velikim takmičenjima. Postali smo fudbalska velesila koju svi poštuju i moraju poštovati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje