Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatko Dalić: Hrvatska zaslužuje više poštovanja

Preuzmite sliku

Hrvatska će u nedjelju od 17,00 sati igrati protiv Kanade duel drugog kola grupe F Mundijala u Kataru.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić govorio je pohvalno o narednom protivniku.

“I u pripremi i u najavi smo rekli da je to ozbiljna reprezentacija, ispred SAD-a i Meksika, prvi u grupi. To su pokazali protiv Belgije, tu su jako puno trčali, uložili su puno energije i nisu zaslužili poraz. Pružaju sjajne partije. Nema življenja na staroj slavi. Vidjeli smo to kada su Saudijci dobili Argentinu, Japan Njemačku, pa remi jučer SAD-a i Engleske, gdje su Amerikanci bili bolji”, riječi su Dalića.

Hrvatski selektor se osvrnuo i na prilično vulgarne izjave njegovog kolege koji trenira Kanadu.

“Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina što je malo ko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo.”

Također, Daliću je zasmetao i rani termin prve utakmice protiv Maroka. Hrvati su igrali protiv selekcije Maroka od 13,00 sati po lokalnom vremenu (11,00 sati po našem).

“Nije respekt niti to što Hrvatska igra u 13,00 sati jer ne igraju u to doba ni Engleska, niti Španija, ni Francuska, Brazil, a mi smo vicešampioni svijeta. To nije odnos kakav bi prema Hrvatskoj trebao biti. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se spremiti i igrati fudbal te biti dostojanstveni i prema Kanadi, kao i prema drugima. Ali zaslužujemo respekt.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,