Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Brojčano smo skroman tim da bi bili konkurenti za izlazak u Evropu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u subotu utakmicom na Bilinom Polju u Zenici protiv Čelika nastavljaju takmičenje u okviru proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako na Tušnju tokom zimske pauze nije bilo zvučnih pojačanja strateg Tuzlaka Zlatan Nalić vjeruje da je njegova ekipa u potpunosti spremna za predstojeće izazove.

“Fizički smo odlično spremni to garantujem. Sloboda će u svaku utakmicu ići na pobjedu koliko ćemo u tome uspjeti to je drugo pitanje ali ja svoje igrače znam nagraditi i za dobar pokušaj. Vjerujem da se nećemo ni u jednoj utakmici obrukati u to sam uvjeren, gdje god budemo igrali ostavit ćemo dobar utisak i svjetla obraza napustiti teren” – kazao je Zlatan Nalić.

Sloboda je u deset pripremih utakmica koliko je odigrala za vrijeme priprema postigla 26 pogodaka, dok trener Nalić posebno izražava zadovoljstvo zbog činjenice da se niko od igrača nije povrijedio na tim utakmicama i da je zdravstveni bilten tima odličan.

Trener Slobode kaže da će tek nakon utakmice u Zenici dobiti jasnu sliku o tome koliko je njegova ekipa tehnički i takmičarski pripremljena.

Kada je u pitanju konačni cilj ove sezone Nalić naglašava kako će Sloboda i matematički uz šest do devet osvojenih bodova osigurati opstanak dok izlazak u Evropu ne predstavlja primarni cilj ali će kako kaže trener Slobode ukoliko im se za to ukaže prilika sve uraditi da je izbore.

“Mi jesmo u poziciji da i matematički konkurišemo za izlazak u Evropu ali vi znate koliko to košta. Mi smo brojčano jedan dosta skroman tim da bi bili konkurenti za izlazak u Evropu. Za takav poduhvat porebno nam je najmanje pet igrača koji su izuzetno afirmisani i spremni za borbu na tom nivou. Nažaost to nismo dobili u ovom prelaznom roku. A za evropske utakmice klub mora imati i nekoliko miliona KM koje mi trenutno nemamo. Nama ostaje da se borimo u svakoj utakmici, a dokle ćemo dobaciti ostaje da se vidi. Međutim, ukoliko nam se otvori šansa da izborimo nastup u Evropi što nije primarni cilj vjerujte mi, na koljenima ćemo pokušati to da ostvarimo” – kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba Slobode.

Nakon današnjeg treninga na stadionu Tušanj, trener Zlatan Nalić igračima je dao slobodan sutrašnji dan nakon čega slijedi i finalna priprema za utakmicu u Zenici koja se igra u subotu od 17:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,