Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Sve ćemo učiniti kako bi se kući vratili s bodovima

Preuzmite sliku

Nogometaši tuzlanske Slobode ne misle protiv Mladosti prekinuti seriju uspjeha, ali s obzirom na to da idu u goste “davljeniku”, svjesni su da u Doboj Kaknju neće biti nimalo jednostavno i lako doći do bodova, javlja Fena.

Tešku utakmicu očekuje i šef stručnog štaba Zlatan Nalić, pa ne srlja u izjavama i obećanjima.

“Idemo ekipi koja je možda nezasluženo na poziciji na tabeli na kojoj se trenutno nalazi. Utakmica protiv nas im je sigurno prelomni momenat i vjerovatno ‘karta za budućnost’ kluba u Premijer ligi, kada mogu uhvatiti priključak za ostalim konkurentima. Upravo iz tog razloga u Doboj Kakanj idemo oprezniji nego ikada do sada”, kaže Nalić u razgovoru za Fenu.

No, od svojih ideja i zamisli ne odstupa ni za promil, podsjećajući da Sloboda iza sebe ima “dobar ciklus i ekipu punu snage, motivacije i samopouzdanja“.

  • “Sve ćemo učiniti kako bi se kući vratili s bodovima. U ovu, kao i u prethodne utakmice, idemo sa željom da ostvarimo pun efekat i osvojimo tri boda”, dodaje trener Tuzlaka.

    Podsjeća, međutim, na činjenicu da u ekipi neće imati čak četiri vezna igrača.

    Od povreda s ranijih utakmica još nisu oporavljeni Pršeš, Alispahić i Smajić, dok će Beganović izostati zbog trećeg žutog kartona.

    S druge strane, poslije dugog oporavka u ekipu se vraća Terzić, a blizu povratka je i Musić.

  • “Prvi put od mog dolaska u Slobodu svi u BiH gledaju nas kao favorita. To nam je dovoljan poziv na oprez, jer odlično znam koliko su male marginale u današnjem nogometu i koliko je malo od poraza do pobjede. Od kako sam tu i moji igrači su svjesni te činjenice, tako da na utakmicama ništa ne prepuštamo slučaju”, kaže Nalić.

    Sloboda je najbolji primjer koliko su te marginale male, ističe. Od kluba sa dna tabele Tuzlaci su došli skoro do samog vrha za samo 25 dana.

    “Mi ne znamo kada naši protivnici ulaze u taj period i zato smo pod punom opreznošću u našim utakmicama. Što smo bolji, vrijedniji i što bolje radimo, više će nas i sreća pratiti”, zaključuje Nalić.

    Utakmica Mladost – Sloboda igra se sutra od 17 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,