Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić porazom debitovao kao trener Slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 3. kola prvenstva BiH za nogometaše, Sloboda je na Tušnju, pred oko 3.500 gledatelja, poražena u susretu s ekipom Sarajeva rezultatom 0:1 (0:1).

Jedini pogodak postignut je u 45. minuti nakon velike pogreške domaćeg stopera Nikole Vasiljevića. On je loptu praktično „poklonio“ Krsti Velkoskom koji je s ivice 16-erca šutirao po zemlji, a lopta se od stative odbila u mrežu – 0:1.

Tako je ekipa Husrefa Musemića bez ijedne prilike došla u vodstvo koje su do kraja susreta odbranili, a imali su u nastavku susreta još nekoliko prilika da povećaju vodstvo.

Domaći sastav, na čijoj je klupi debitovao trener Zlatan Nalić, imao je u 5. minuti odličnu priliku za pogodak, ali je dobar šut Ivana Barabana sjajno odbranio novi golman Vladan Kovačević.

U drugom poluvremenu Sloboda je pokušala agresivnijom igrom doći do izjednačenja, ali je uslijedila nova pogreška Vasiljevića, koja je dodatno „osakatila“ domaći sastav.

Mersudin Ahmetović je u 55. minuti sam krenuo prema golu, s leđa ga je sapleo Vasiljević i sudac Dragan Petrović iz Banje Luke pokazao mu je direktni crveni karton.

Nakon toga igra Tuzlaka se „raspala“, a Sarajevo je u nekoliko navrata imalo priliku za drugi gol, od kojih je najbolju imao Ahmetović u 73. minuti, ali je loptu poslao pokraj gola.

U finišu susreta igrači Slobode pokušali su doći do poravnanja, ali u tome nisu uspjeli.

Ovo je druga prvenstvena utakmica „crveno_crnih“ na Tušnju u kojoj nisu postigli gol, a osim Sarajeva, identičnim rezultatom (0:1) poraženi su i u 1. kolu protiv Zrinjskog. (Fena | Foto: V.Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,