Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Očekuje nas teška utakmica jer Krupa dolazi sa velikim motivom na Tušanj

Preuzmite sliku

Nakon neslavnog poraza u Širokom Brijegu 4:0, fudbaleri Slobode ovog vikenda igraju još jednu tešku utakmicu. Protivnik je Krupa koja se grčevito bori za opstanak, te joj je susret na Tušnju posljednja “slamka spasa”.

Iz tabora Slobode vjeruju u dobar rezultat, te kažu da znaju šta ih očekuje u susretu sa ekipom koja “mora” osvojiti bodove kako bi zadržala premijerligaški status.

– Moramo se skoncentrisati maksimalno na ovaj susret, kako nas ne bi zadesila sudbina kao kad smo poraženi od GOŠK-a kojem je pobjeda protiv nas bila “slamka spasa”. Imamo timski moral koji je na izuzetno visokom nivou, jer smo sve bodove osvojili na taj način. Oni će doći ekstremno motivisani, ali moraju shvatiti da smo ekipa koja želi pobijediti sve utakmice i estetski popraviti naš položaj na tabeli, kako bi stavili “tačku na i” na, prema našem mišljenju, uspješnu sezonu u svakom pogledu – rekao je trener Slobode, Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za medije, dodavši kako će još mladih igrača iz omladinskog pogona dobiti svoju šansu u ove posljednje tri utakmice.

Napadač Slobode, Seid Zukić ove sezone je u većini utakmica bio rezerva, ali je davao maksimum kada je god dobio priliku da igra. Smatra da je utakmica protiv Krupe veoma važna za njegov tim.

– Očekuje nas teška utakmica jer nam dolazi ekipa koja protiv nas traži svoju zadnju šansu, ali mi imamo svoju računicu. Ostali smo dužni našim navijačima nakon nesretnog poraza u Širokom Brijegu, tako da smo sad pod imperativom pobjede. Želimo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda – kratko je kazao Zukić.

Što se tiče igračkog kadra, Sloboda je u nešto povoljnijoj situaciji. U tim se vraćaju Beganović, Čivić i Adžem, a povrede i dalje vuku braća Alispahić te golman Muminović koji bi mogao stati među stative. Međutim, ta odluka će biti donesena poslije današnjeg treninga.

Također, Baraban je tek jučer odradio prvi trening nakon što zbog povrede nije trenirao sa svojom ekipom tokom ove sedmice, ali se trener Nalić nada kako će biti spreman za Krupu.

Utakmica 31. kola Premijer lige BiH između Slobode i Krupe igra se na Tušnju, u subotu, 11. maja 2019. godine sa početkom u 17 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,