Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Ibrahimović vjeruje da United može osvojiti titulu šampiona Engleske

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović, napadač Manchester United i dalje vjeruje da njegov tim može osvojiti titulu šampiona Engleske bez obzira na zaostatak od 13 bodova za liderom Chelseajem, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako mu je 35 godina Ibrahimović igra odlično u Premier ligi, iako su mnogi sumnjali u to. Ukoliko postigne gol 31. decembra protiv Middlesbrougha biće mu to 51 pogodak u kalendarskoj godini čime bi završio 2016. kao najbolji strijelac u evropskom ligama “petice“. Nada se da će njegovi golovi pokrenuti United ka vrhu tabele.

“Sretan sam, ali sam mogao biti sretniji“, rekao je Ibrahimović za ESPM, i nastavio:

“Mislim da je moguće da osvojimo titulu. Imali smo trenutaka kada nam rezultati nisu bili kakvi bi trebali da budu, nakon dobre igre, ali smo i dalje tu, zaostatak je dostižan. Nadam se da druge ekipe mogu napraviti greške, kako bi smanjili zaostatak. Radimo naporno za to, vjerujemo u to, tu smo da pobjeđujemo. Nema opravdanja, tu smo da uradimo ono što smo u stanju učiniti i da osvojimo naslov.“

Ibrahimović je kritičare, koji su smatrali da je prestar za Englesku, “ušutkao“ sjajnim partijama, koje je uljepšao sa 17 golova.

“Pričam nogama, nisam plaćen da pričam ustima. Plaćen sam da govorim s mojim nogama i to je ono što radim. Igram ove sezone bolje nego prošle, jer znam da je prošla bila savršena i trudim se da je nadmašim. To je ono što sam radio u posljednjih 15 godina. Dakle, ovo što radim sada nije ništa novo, to je samo još jedan sezona u mojom priči. Do kada će trajati ta priča, ne znam. Dok se fizički osjećam dobro ne brinem se šta će biti na terenu, jer u mojoj glavi znam šta sam u stanju da učinim“, zaključio je Ibrahimović.

Manchester United u 19. kolu Premier lige 31. decembra na Old Traffordu dočekuje Middlesbrough, a susret se igra sa početkom u 16 sati. Na tabeli United zauzima šestu poziciju sa 33 boda, dok lider Chelsea ima 46.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje