Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žižović: Utakmica protiv Sarajeva je bila neka generalna proba pred narednu sezonu

Preuzmite sliku

Šef struke Crveno – crnih osvrnuo se na koševski remi.

“Mi ćemo ovako igrati do kraja sezone”, ustvrdio je Mladen Žižović nakon pobjede nad Olimpikom, a naši prvotimci su borbenu igru do zadnjeg minuta nastavili i na jučerašnjem derbiju protiv Sarajeva.

Domaćini su svim silama pokušavali doći do pobjede, no protiv raspoloženih i čvrstih Crveno – crnih jednostavno nije bilo šanse za to. Naš tim je i na Koševu nastavio seriju bez poraza.

“Čestitam igračima na fer i korektnoj utakmici. Mislim da smo po svemu prikazanom zaslužili bod. U prvom poluvremenu smo bili kilavi i mlaki, ali smo u drugom dijelu stvorili prilike, Sarajevo također, tako da mislim da je ovo realan rezultat”, objasnio je Žižović nakon jučerašnjeg remija 0:0.

Pred Crveno – crnim su do kraja sezone još tri utakmice. Prva na Tušnju protiv Širokog Brijega, zatim slijedi gostovanje Veležu, a na kraju domaći meč sa Borcem. Sve su to jaki protivnici protiv kojih će naš tim učiniti sve da se nastavi pozitivan niz, ali i uigra ekipa za novu sezonu.

“Nama je ova utakmica bila neka generalna proba pred sljedeće prvenstvo, čisto da vidimo gdje smo to mi u odnosu na neke druge naše ekipe koje su u vrhu. U nekim segmentima smo vidjeli da možemo, dok u nekim segmentima nam fali iskustva, koncentracije, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni”, zaključio je šef struke Crveno – crnih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje