Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žižović: Podigli smo samopouzdanje, pobjeda je došla u pravi čas

Preuzmite sliku

Šef struke Crveno – crnih nije krio zadovoljstvo nakon današnje pobjede na Tušnju.

Iako su igrali pod imperativom pobjede što obično donosi poseban pritisak, Crveno – crni su danas na Gradskom stadionu Tušanj pružili sjajnu partiju i zasluženo porazili Mladost rezultatom 1:0 (1:0).

  • Tri boda su Slobodu uvela u mirnije premijerligaške vode, a svoje zadovoljstvo nakon današnjeg trijumfa nije krio ni Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih.

    „Zaslužena pobjeda. Imali smo, čini mi se, čitavu utakmicu pod kontrolom. Bez obzira na malu nervozu pred kraj utakmice, mislim da nam Mladost nije uputila nijedan šut u okvir gola. Imali smo dvije – tri prilike i da nešto ranije riješimo pitanje pobjednika. Momci su pokazali fantastično zalaganje i angažman i ja im ovom prilikom čestitam. Na vrijeme smo postigli gol, kreirali nekoliko dobrih akcija i nadam se da ćemo i u narednim utakmicama pružati ovakav angažman. Ova pobjeda nam je došla u pravi čas. Podigli smo samopouzdanje i ušli smo u jednu mirniju luku. Do kraja nam je ostalo još šest kola i nadam se da ćemo već u narednom susretu ponoviti istu ovakvu igru“, istakao je Žižović.

    Šansu da dođu do novih premijerligaških bodova prvotimci Slobode imaće u 28. kolu M-Tel Premijer lige BiH na gostovanju u Bijeljini.

    Vezano | Izuzetno važna pobjeda: Golom Predragovića Sloboda na Tušnju savladala Mladost

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje