Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žižović i Golubović poručuju: Spremni i motivisani za osvajanje bodova

Preuzmite sliku

Crveno – crni sutra nastavljaju takmičenje u M-Tel Premijer ligi BiH, a na Gradskom stadionu Tušanj dočekaće starog rivala Željezničara.

Prvenstvena pauza dobro je iskorištena kako bi Mladen Žižović dodatno upoznao ekipu i prenio na njih svoje trenerske zamisli. Prvi test imaće sutra protiv popularnih Plavih sa Grbavice:

„Proteklih 15 dana imali smo vremena da ekipu malo osvježimo i pokušamo doći do nama potrebnog mira, te da se pripremimo malo bolje nego u prethodnom periodu. Željezničar čitavo proljeće nije dao gol i sigurno dolaze ovdje da taj niz prekinu. Uradićemo sve da dođemo do pobjede i sigurno da nam je ona prijeko potrebna”, poručio je Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih, te dodao:

  • “Željezničaru sav respekt, ali smatram da će ovdje presuditi naš ogroman motiv koji su momci pokazali u prethodnih 15 dana. Ovo je prva prilika koja nam se pruža, pokušat ćemo je iskoristiti. Daćemo svoj maksimu, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. Međutim, drago mi je da imam grupu karakternih igrača.“.

    Adnan Golubović, golman Slobode, takođe je optimističan uoči sutrašnjeg derbija:

  • “U ovih 15 dana smo iskoristili vrijeme da se zbližimo, upoznamo sa šefom i da shvatimo šta on od nas traži i da se tome čim prije prilagodimo. Ekipa je to dobro prihvatila i mogu reći da među nama vlada pozitivna atmosfera. Očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat”.

    U sutrašnjem susretu protiv Željezničara u Slobodi ne mogu računati na kapitena Amara Beganovića koji je sakupio tri žuta kartona. Pod znakom pitanja je i nastup Saida Husejinovića. On je u procesu oporavka od povrede.

    Utakmica 24. kola M-Tel Premijer lige BiH između FK Sloboda i FK Željezničar igra se sutra (subota, 03. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:00 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje