Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žižović i Beganović: Pobjedom otvoriti novu sezonu

Preuzmite sliku

Prvi izazov u sezoni 2021/22 za Crveno – crne je novajlija u društvu najboljih Rudar iz Prijedora.

Odbrojavamo posljednje dane do početka nove premijerligaške sezone. Crveno – crni sa nestrpljenjem očekuju da istrče na tušanjski travnjak i u meču protiv Rudara iz Prijedora pokažu sve ono što su radili na pripremama. Premijera pred punim tribinama dovoljna je motivacija za Slobodu pobjedom uđe u sezonu 2021/22.

“Nova sezona, novi početak. Što se tiče prvenstva, iza nas je 35 dana priprema, na kojima smo odigrali šest utakmica, a najveća dobit je da nemamo povrijeđenih i da spremno ulazimo u prvenstvo. Nemamo ni poraza, te u finom ambijentu možemo da krenemo u nove izazove. Napravili smo određene promjene što se tiče igračkog kadra, opredijelili smo se ove sezone da gro igrača čine momci koji su ponikli u Slobodi, posebno ovi mlađi, gdje je 50 odsto igrača ispod 23 godine”, poručuje Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih, te nastavlja:

“Zbog toga nećemo nametati nikakav imperativ rezultata, osim da budemo što bolji i kvalitetniji na svakom treningu i utakmici i da budemo bolji nego prošle godine. Ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, sigurno ćemo je objeručke prihvatiti. Bilo bi pogrešno stavljati neki veliki teret na ove mlade momke, ali ne odustajemo od najvećih ciljeva koji su realni i dostižni, ali idemo utakmicu po utakmicu”.

Prvi izazov je prijedorski Rudar, novajlija u društvu najboljih.

“Dolazi nam prvak RS koji je pojačan sa nekoliko provjerenih premijerligaških igrača. Dobro ih poznajem, jer smo određeni dio dana na pripremama proveli zajedno na Zlatiboru, tako da smo se moglo uvjeriti u njihove kvalitete i mane. Brzi su prema naprijed, agresivni, tako da ćemo morati zaustaviti brze igrače i pokušati da nametnemo prepoznatljivu igru Slobode. Ono što bi nas trebalo krasiti tokom prvenstva je da budemo odgovorni i disciplinovani od prve minute, da se nametnemo borbenošću i kvalitetom igre”, zaključuje šef stručnog štaba FK Sloboda.

Amar Beganović, kapiten Crveno – crnih takođe je optimističan uoči nedjeljnog susreta:

“Jedan od najtežih perioda je iza nas igrača koji smo prošli ovaj mjesec dana priprema. Dobro smo se pripremili za nadolazeću sezonu i prvo kolo koje nas čeka već u nedjelju. Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou, poslije dobrog rada na pripremama i jedne pozitivne atmosfere u ekipi i oko kluba koja se dešava u prethodnom periodu. U nedjelju ćemo izaći puni želje i volje, da ostvarimo dobar rezultat, da uđemo u sezonu što bolje i da se našim navijačima koji se vraćaju na tribine predstavimo u što boljem svjetlu. Nadam se da ćemo one ciljeve koje su stručni štab i uprava kluba postavili pred nas igrače, ostvariti u predstojećem periodu”, istakao je Beganović.

Utakmica 1. kola M-Tel Premijer lige BiH u kojoj na Gradskom stadionu Tušanj dočekujemo Rudar igra se u nedjelju (18. juli) sa početkom od 19:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje