Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žižović i Beganović jasni: Pohod na treću uzastopnu pobjedu

Preuzmite sliku

Crveno – crni sutra na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju ekipu Olimpika.

Crveno – crni su spremni za novi premijerligaški izazov. U 29. kolu M-Tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu Tušanj će sutra (subota, 08. maj) dočekati ekipu Olimpika. Ovo je prilika da tim Mladena Žižovića da nastavi seriju pobjeda koja traje posljednja dva kola.

“Olimpik je iskusna ekipa sa dosta premijerligaških igrača koji već dugo igraju našu ligu. Takođe, oni imaju trenera koji je donio neku novu ideju i njegov tim će sigurno pokušati doći do rezultata, ali na nama je da ih zaustavimo i uvežemo treću pobjedu što bi bilo prvi put u ovoj sezoni. Ići ćemo svim silama da to ostvarimo“, poručio je Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih.

Jedini prvotimac koji će sutra propustiti utakmicu biće Saša Maksimović. Ofanzivac Slobode je u meču protiv Radnika dobio treći žuti karton.

“Naravno da nam je žao što ne računamo na Maksimovića koji je jedan polivalentan fudbaler, ali mi nismo klub koji ovisi o jednom igraču, već smo kao kolektiv veoma dobri. Sada se nalazimo u dobrom ambijentu, s obzirom na sve okolnosti koje su ranije bile. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, shodno pozitivnom okruženju”, zaključio je šef struke našeg tima.

Jedna od uzdanica domaćih u sutrašnjem meču biće Dženis Beganović. Ofanzivac Crveno – crnih uvijek daje svoj maksimum, te se očekuje da će namučiti i odbranu Olimpika.

“Sve njihove mane pokušaćemo iskoristiti. Nama ovaj klub i grad daje energiju i zaduženi smo za to da moramo u svakoj utakmici dati maksimum i tako će biti i ovaj put. Nadam se da ćemo uvezati pozitivan rezultat i treću pobjedu u nizu”, poručio je Beganović.

Crveno – crni su trenutno osmoplasirana ekipa tabele sa 31 osvojenim bodom. Gosti iz prijestolnice su deseti i na kontu imaju 24 boda.

Utakmica FK Sloboda – FK Olimpik igra se sutra (subota, 08. maj) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:00 sati uz direktan prenos na kanalu Moja TV.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje