Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ziljkić: Iskoristit ću svaki minut koji dobijem u dresu BiH

Preuzmite sliku

Almedin Ziljkić, igrač Borca iz Banje Luke, jedan je od nekoliko fudbalera iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji se našao na spisku selektora Dušana Bajevića za predstojeće utakmice nacionalnog tima BiH protiv Irana (prijateljska), Holandije i Italije (UEFA Liga nacija A).

“Kao i svakom igraču i meni predstavlja veliku čast, a prije svega i odgovornost što sam ovdje, jer reprezentacija je ogledalo svega. Važno je da se pokažem onakvim kakav jesam i da potvrdim da nisam slučajno ovdje”, izjavio je Ziljkić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zadovoljan je atmosferom, a tome doprinosi i činjenica da je s pojedincima u klubovima za koje je nastupao dijelio svlačionicu.

“Svi su dobri momci i od prvog susreta su me odlično prihvatili. Znam dosta igrača, jer sam sa nekima igrao u različitim klubovima kao recimo s Rahmanovićem, Tatarom, Todorovićem i Danilovićem. Ne osjećam nikakav pritisak niti problem što sam prvi put na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine. Lijepo se osjećam, ovo je za mene vrhunac i podstrek za dalji rad”, rekao je Ziljkić.

Ukoliko dobije priliku da debituje već sutra, u prijateljskoj utakmici protiv Irana, Ziljkić naglašava da je spreman:

“Iskreno, spreman sam za svaku utakmicu. Možda će neskromno zvučati, ali mentalno sam generalno jak, pozitivac sam, imam samopouzdanje i radovao bih se ako debitujem protiv Irana. Međutim i ako se to ne desi, neću biti razočaran, meni je stvarno čast što sam, tu a ako dobijem minutu uradit ću sve što mogu i za tu minutu, a da ne govorim za nešto više”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje