Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zidane želi nove ‘Galacticose’: Za Mbappea 280 miliona eura

Preuzmite sliku

Nakon sezone koja je za Real već završena, Zinedine Zidane će se za iduću dobro pripremiti. U Madrid želi dovesti najboljeg svjetskog mladog igrača Kyliana Mbappéa, a za njega je spremio astronomsku cifru

Aktuelni evropski prvak Real Madrid već je pripremio čak 280 miliona eura za kupovinu francuskog napadača PSG-a Kylian Mbappea, tvrdi France Football.

  • Mbappe je, piše list, najveća želja trenera ‘kraljeva’ Zinedinea Zidanea, koji tvrdi da bi mu Francuz riješio sve probleme u napadu, s kojim se Real suočava od odlaska Cristiana Ronalda. France Football tvrdi da će pregovori uskoro početi, te da treba očekivati pravu “‘nogometnu sapunicu’ tokom ovog ljeta te sigurni svjetski rekord u cijeni transfera ukoliko se prijelaz zaista dogodi.

    Real je već neuspješno vrabio Mbappea 2017. godine, ali čini se da će Francuz nakon dvije razočaravajuće  evropske sezone PSG-a prihvatiti ponudu Španaca. Osim Mbappea, Madriđani žele dovesti i Edena Hazarda iz Chelseaja i krenuti u eru nekih novih ‘galacticosa’. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje