Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željo i Borac pred navijačima na Grbavici igraju derbi prvog kola

Preuzmite sliku

Željezničar i Borac večeras od 21,00 sati na stadionu Grbavica uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju derbi prvog kola Premijer lige BiH.

Domaći su uoči nove sezone imali mnogo turubelncija, ostali bez važnih igrača i podmladili su tim.

Ipak, navijači se nakon 16 mjeseci ponovo vraćaju na Grbavicu i sigurno da će Plavi od prve minute imati ogromnu podršku sa tribina.

“Mislim da je za sve najbolje da prvenstvo otvaramo susretom protiv Borca. Oni su prvaci, odlična ekipa koja je igrala veoma dobro u ove dvije utakmice Lige Šampiona sa Clujom. Kvalitetna ekipa protiv naše mlade, željne utakmica i željne da pokaže da ima kvalitet. Borac je kao favorit, ali možda im to uzmu naši navijači. Mi smo psihički spremni, ali fizički nećemo biti odmah spremni. Igrači su motivirani i žele igrati”, rekao je novi trener Želje Tomislav Ivković koji večeras neće biti na klupi svoje momčadi jer Željo nije izmirio dugove prema Poreskoj upravi FBiH.

S druge strane, trener Borca Marko Maksimović očekuje težak susret protiv Želje.

“Ulazimo u novo prvenstvo i odmah nas čeka derbi protiv Željezničara u Sarajevu. Taj tim je pretrpio određene promjene, ali Željo je uvijek Željo, to sam govorio i pred našu posljednju utakmicu. Imat će mlađu ekipu uz nekoliko iskusnih igrača, ali ono što je razlika u odnosu na posljednji meč je da će se vratiti publika što je mnogo bitno. Očekujemo jedan pravi derbi. Nakon naših rezultata u prethodnoj sezoni, a posebno u Europi, Željo će imati veliki motiv”, smatra Maksimović.

U prošloj sezoni ove dvije momčadi su odigrale tri međusobne utakmice. Borac je pobijedio dva puta, a Željo je slavio jednom.

Spomenimo i da večerašnji duel sudi Antoni Bandić iz Gruda.

Odigrane utakmice prvog kola:

Radnik – Leotar 0:1

Raspored preostalih utakmica prvog kola:

Sloboda – Rudar Prijedor (nedjelja, 19,00 sati)
Široki Brijeg – Zrinjski (nedjelja, 21,00 sati)
Sarajevo – Tuzla City (ponedjeljak, 18,00 sati)
Velež – Posušje (ponedjeljak, 21,00 sati)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,