Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željo bez punog plijena: Fudbaleri Slobode neporaženi napustili Grbavicu (FOTO)

Preuzmite sliku

U 23. Kolu Premijer lige BiH Sloboda je na stadionu Grbavica remizirala protiv Željezničara, što je ujedno i prvi remi u prvenstvenim ogledima ova dva tima.

Željezničar je bolje otvorio susret, već u 13. minuti utakmice dolazi do vodstva nakon što je Bajić uposlio Kokota, a ovaj sigurnim i rezantnim udarcem matirao Pirića za vodstvo od 1:0. U prvom poluvremenu fudbaleri Slobode imali su izglednu šansu za poravnanje rezultata u 27. minuti utakmice kada je golman Željezničara intervencijom spriječio Krpića da postigne pogodak.

U 26. minuti, navijači Željezničara “Manijaci” odali su počast ubijenom navijaču Mirzi Raščiću. Upalili su 26 baklji u znak sjećanja na svog preminulog prijatelja a na jedan od reflektora stadion Grbavica bio je postavljen i veliki transparent sa likom ubijenog navijača.

Na poluvremenu Šef stručnog štaba FK Sloboda, Husref Musemić istakao je da nije zadovoljan igrom crveno-crnih obzirom da su imali sve uslove za dobru igru, istu nisu pružali u prvih 45. minuta.

U nastavku utakmice, kritike Musemića urodile su plodom, Željezničar je kapitulirao već u 49. minuti nastavka utakmice kada je nakon izvedenog kornera, Zajko Zeba sa 16 metara prizemno i precizno iz volej udarca šutirao i pogodio za izjednačenje rezultata 1:1.

U 55. minuti nakon igranja rukom, fudbaler Željezničara Beganović dobija drugi žuti karton, odnosno crveni.  Do kraja utakmice zabilježeno je nekoliko prilika na obje strane ali rezultat se do nije mijenjao. U narednom kolu na stadionu “Tušanj” gostuje NK Vitez. (Foto: D. Hajdarbašić / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje