Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković: Zmajevi više neće igrati kvalifikacione utakmice na Grbavici

Preuzmite sliku

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kazao je da Zmajevi kvalifikacione utakmice više neće igrati na stadionu Grbavica.

Dan prije duela s Francuskom on je u podcastu “Moja garaža – moja pravila” na portalu Sportsport.ba između ostalog, obavijestio navijače da će se od sada na stadionu Želje igrati samo prijateljske utakmice bh. tima.

– Repka će igrati tamo gdje bude najbolje igrala i gdje bude najbolja atmosfera. Što se tiče Zenice, nisam se tamo ni mirio ni svađao. Pojavio sam se tamo i pričali smo o svemu. Mislim da je Zenica dobro mjesto koje trebamo iskoristiti – rekao je Zeljković i dodao:

– Što se tiče Grbavice ona ne ispunjava sve uvjete kao Zenica gdje ćemo igrati takmičarske utakmice, a na Grbavici prijateljske. Utakmica sa Francuskom je iznimka, jer su Francuzi tražili od UEFA-e da se igra u Sarajevu zbog putovanja. Oni ne znaju koliko su udaljeni Sarajevo i Zenica vjerovatno.

Sergej Barbarez?

“Koliko sam čuo on je u Mostaru. On je legenda. Što se tiče karijere isto kapa dole. Što se tiče reprezetancije zaslužio je puno više. I prije mene je mozda mogao ući u savez, ali nije. Bilo je malo nekorektnih ljudi koji su mene napadali zbog toga. Ja sam sa njim razgovarao par puta. Pozitivno me iznenadio, ali na kraju je izbor pao na Peteva. Nisam ja ničiji advokat, niti imam namjeru to da radim. Imamo primjer iz Hrvatske gdje dosta bivših igrača imaju velike trenerske karijere, ali svi su oni negdje počeli. Mislim da po tom pitanju treba da svi malo spustre tenzije, nije niko prekrižen. Jednostavno Barbarez meni nije bio problem lično, ali mišljenje je bilo da dovedemo nekog ko ima određeno iskustvo i neke rezultate iza sebe. To što sa Dinanom te godine nije uspio da osvoji titulu, to nema nikakve veze, tada je Rijeka bila veoma jaka. Ali Bože moj, ko hoće da trazi zamjerke uvijek će ih naći i to je tako.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje