Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković, Petev i Misimović napravili plan za Ligu nacija: Cilj je prvo mjesto u grupi

Preuzmite sliku

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković obavio je sastanak sa selektorom Zmajeva Ivaylom Petevom.

Društvo predsjedniku NS BiH i selektoru Zmajeva pravio je i direktor Zvjezdan Misimović, a tema razgovora bile su obaveze reprezentacije BiH u predstojećem periodu.

Zeljković je poručio kako je tema sastanka bio i plan utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom koje slijede te je zacrtan cilj, osvajanje prvog mjesta u grupi Lige nacija.

“U iščekivanju septembarskih reprezentativnih iskušenja danas sam se sreo sa selektorom Ivaylom Petevom i direktorom Zvjezdanom Misimovićem. Na vrelom suncu nije ‘ohlađen’ optimizam da uspijemo i budemo prvi u grupi u Ligi nacija. Prethodio je razgovor kojim je akcija za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom već počela. Imponovao je nagovješteni optimizam kojim smo svi ohrabreni”, naveo je Zeljković.Naredne utakmice Zmajeva već su zakazane.

Prvi sljedeći meč BiH igra u Zenici protiv Crne Gore 23. septembra, a onda tri dana kasnije gostuje Rumuniji u posljednjem kolu Lige nacija.

BiH se nalazi na prvom mjestu tabele s jednim bodom ispred Crne Gore. Eventualna pobjeda u narednom meču osigurala bi nam osvajanje grupe i donijela nam osiguran baraž prije nego što su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i počele.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje