Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković o kompanijama koje će graditi hibridne terene

Preuzmite sliku

U Sarajevu se danas održala redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon sjednice medijima se obratio predsjednik Fudbalskog saveza Vico Zeljković.

“Na samom početku moram izraziti zadovoljstvo jer imamo prisustvo na Skupštini svih 60 delegata. Moram napomenuti da smo sve odluke donijeli jednoglasno i svi su glasali za sve odluke koje su bile na dnevnom redu. Sam dnevni red je bio tako koncipiran gdje smo usvojili izvještaj za 2021. godinu i planove i budžet za 2022. godinu”, rekao je na samom početku predsjednik Fusbalskog savza Vico Zeljković, a potom iskazao zahvalnost UEFA-i i FIFA-i gdje, a također je istakao da bez njihove pomoći ne bi bio moguć napredak:

“Svi naši prihodi dolaze iz UEFA-e i sponzora i velika je zahvalnost UEFA-i na svoj podršci koju smo imali do sada i na planiranim budućim aktivnostima. Također, koristim priliku da kažem jako bitnu vijest kada je fudbal u pitanju za ljude u Bosni i Hercegovini. Jučer smo okončali tender proceduru sa tim ko treba da radi naredni projekat – 12 terena sa hibridom u BiH. S tim smo okončali svu proceduru i u narendih 5 do 10 dana se očekuje potpisivanje ugovora sa izabranom firmom i već narednog mjeseca nas očekuju počeci radova na tom projektu. Moram da iskoristim priliku i napomenem Zoranu i predsjedniku Čeferinu UEFA-e na podršci za taj projekat i sigurno da bez njih ovaj projekat ne bi mogao biti realizovan u Bosni i Hercegovini. To će u budućnosti mnogo značiti za fudbal u našoj zemlji i bolji i brži razvoj svih naših reprezentativnih selekcija”

Osvrnuo se Zeljković i na sam plan izvođenja radova, ali i koliko terena savez planira izgraditi do kraja godine.

“Što se tiče dinamike i planova rada u 2022. godini vezano za ovaj projekat on će ići dinamikom onom kojom će sam izvođač moći kapacitetom izvršiti. Plan je za ovu godinu da se pokuša početi sa 3-4 u maju i da se nastavi u avgustu nakon vrućina opet sa 3-4 terena. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovoj godini blizu osam terena da uradimo”, ističe Zeljković, a potom se osvrnuo i na pitanje vezano da li je bilo kontraverzi vezanih za sam tender:

“Što se tiče vašeg pitanja oko tendera i pravljenja nečega što je potpuno pogrešno, ok to je vaše pravo, ali s druge strane moram da kažem da je Savez raspisao međunarodni tender. Slažem se da su određene kompanije uputile žalbe, naša komisija je sagledala to i vidjela da nema opravdanih razloga za žalbe. Imali smo dvije međunarodne kompanije koje su ispunile tenderske uslove. Kada me pitate za firme koje su dobile ovaj posao mogu samo da odgovorim da je vidljivo da je ta kompanija iz Češke koju si spomenuo je vidljivo da je građevinska, a druge firme se bave upravo ovim poslom koji treba da se uradi, a to su hibridni tereni. Isto tako dobro znate da prije samog hibridnog terena imaju i građevinski radovi”, rekao je Zeljković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje