Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željezničar na Tušnju ubjedljivo savladao Slobodu (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na kišom natopljenom Tušnju ugostili Željezničar u susretu 16. kola Premijer lige BiH, nakon kojeg mnogo zadovoljniji mogu biti gosti, koji su osvojili tri boda i time se vratili na prvo mjesto na tabeli.

Željezničar je od početka susreta bio bolji tim, a do vodstva je stigao u 15. minuti, kada je iz kornera ubacio Semir Štilić, a nakon gužve u šesnaestercu domaćih, poslije koje su domaći fudbaleri tražili faul, Kemal Osmanković je petom zatresao mrežu Slobode za veliku radost, vlastitu i svojih saigrača.

I u nastavku susreta domaći su bili inferiorni, Štilić je iz slobodnog udarca sa distance uputio sjajan udarac, ali je pogodio prečku, a potom je fenomenalnu šansu propustio Sulejman Krpić, koji je pogodio Emira Jusića postavljenog na gol liniji.

Nedugo potom udarac Samira Bekrića prolazi pored lijeve stative gola Filipa Erića, a onda nakon sjajnog ubačaja Omara Pršeša loptu ne uspijeva dohvatiti Amer Bekić na drugoj stativi. Gosti su generalno pokazali više i imali su zasluženo vodstvo na odmoru.

Igrala se 52. minuta u nastavaku kada je Semir Štilić krenuo u solo prodor, driblinzima se namjestio na udarac, a onda je fenomenalnim lob udarcem savladao istrčalog Nikolu Lakića.

Samir Bekrić, Toni Livančić i rezervista Abid Mujagić su prijetili u više navrata, ali nijednom nije bilo prevelike opasnosti za gol Filipa Erića. S druge strane, rezervista Srđan Stanić je u više navrata prijetio sa pozicije desnog krila, ali nije uspio realizovati nijednu šansu.

U 78. minuti, nakon još jedne lijepe akcije gosti stižu do trećeg pogotka. Štilić je asistirao, a mrežu domaćeg tima zatresao je Sulejman Krpić, koji se probio do prvog mjesta na listi strijelaca. Do kraja meča, rezervista Dženan Zajmović pogađa za 4:0 i gosti stižu do vrlo ubjedljive pobjede, kojom su preuzeli prvo mjesto na tabeli ispred najvećeg rivala, FK Sarajevo, zbog bolje gol razlike. (Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje